Custom Made Proformer  BORIS

 

HENGST IN OPFOK

Dit is Custom Made Proformer, roepnaam: BORIS, een lang gekoesterde droom om ooit een Custom Made hengst te mogen houden van Sam Deakin en Sara Troke uit Engeland werd in 2024 ineens werkelijkheid. Per toeval kwamen we hem tegen op een verkoopsite (een kennis wilde iets laten zien) en sinds dien ging hij niet meer uit onze gedachten. Om de gedachtenspinsels een halt toe te roepen zijn we bij hem gaan kijken maar dat maakte het alleen maar erger. Wat een super mooie, lieve hengst is dit zeg. Na wat wikken en wegen toch besloten ervoor te gaan en in mei 2024 mochten we hem gaan ophalen. We haalden hem op in het ergste weer wat je je maar kan wensen, trailer laden in stromende regen en onweer. De weg terug vielen de takken uit de bomen en stortregende het vrolijk verder daardoor ook super lang in de file gestaan. Maar Boris?..... die vond alles prima en stond rustig in de trailer te wachten tot we thuis waren. Wat een coole kikker. Ook eenmaal thuis was hij braaf en liep lief mee naar zijn nieuwe weide en vriendjes. Zijn nieuwe vrienden vindt hij helemaal geweldig en stond binnen een dag al met ze te knuffelen, hij past goed in zijn nieuwe groepje jonge hengsten. Super.

We willen "De Dorushoeve" enorm bedanken dat we Boris van hen mochten overnemen. Ook Sam Deakin en Sara Troke enorm bedankt voor het fokken van dit prachtige dier.

We hopen in de toekomst mooie veulens van hem te verwachten. Maar eerst nog even wachten tot de hengstenkeuring van 2025, nu al benieuwd hoe hij daar gaat scoren.

Boris heeft super mooie bloedlijnen:.

Een foto van Boris toen hij nog in Engeland was samen met zijn moeder de prachtige merrie Custom Made Cheerleader.

Boris heeft een super lief karakter en is overal heel cool onder. Hij is zwart van kleur met vier prachtig witte sokken maar....... hij bezit ook het vos gen dus kan ook voskleurige veulens geven (genetische code: aa-Ee)

Boris is PSSM1 n/n (vrij), FIS n/n (vrij) en zijn schofthoogte is nu 1.43 mtr. (als twee jarige hengst)

Boris zal in 2025 bij ICS Nederland naar de hengstenkeuring gaan.

 

 

ENKELE NAKOMELINGEN VAN BORIS:

Omdat Boris nog zo jong is heeft hij nog geen nakomelingen. In 2025 worden zijn eerste veulens verwacht.