"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

Hilko

eerste premie PREFERENT PSSM1 vrij

       

Dit is Hilko onze goedgekeurde ICS dekhengst die wij op 12 januari 2009 aangekocht hebben. Hilko heeft op de ICS hengstenkeuring van 2006 een eerste premie behaald. De schofthoogte van Hilko is 1.55 mtr.

Hilko is goed getuigd en bereden en super braaf van karakter.

Hilko is in Amerika getest en daaruit is gebleken dat Hilko homozygoot bont is wat inhoud dat hij alleen maar bonte veulens geeft, (al zijn nakomelingen zijn tot op heden bont, waaronder ook 10 friese merries die door Hilko gedekt zijn toen Hilko nog bij zijn vorige eigenaar stond, daar liepen 11 maanden later 10 bonte veulens bij), daarom willen wij met hem onze effen merries gaan dekken om toch bonte veulens te krijgen met een mooie bouw en goed karakter. Zijn genetische kleur is : EE - aa - TT
Vanaf 2015 is het bij het ICS stamboek verplicht dat nieuwe hengsten getest gaan worden op PSSM, worden ze daar positief op getest zijn ze uitgesloten voor de fokkerij, omdat wij serieuze fokkers zijn die een goed, gezond veulen willen fokken hebben wij ook onze twee hengsten laten testen in april 2014, er zijn nog niet zo heel veel hengstenhouders die dit doen omdat het voor reeds goedgekeurde hengsten niet verplicht is, wij vinden het echter wel belangrijk om te weten. Hilko is getest met als uitslag N/N, geen PSSM1 / Free of PSSM1.

Een paar nakomelingen van Hilko zijn:

Klik op een foto voor een vergroting en de naam van het paard.