"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

Dierendag


ONZE DIEREN


Beste mensen,

Wij willen ons even voorstellen. Wij zijn Adri en Conny Verhoeven van Paardenmelkerij "De Bonte Hoeve" in Sprang-Capelle. Enkele jaren geleden (toen onze eigen kinderen naar school gingen) zijn wij begonnen om op school van onze kinderen onze dieren te tonen omdat er naar ons idee zeer weinig bekend was over de dieren op de boerderij. Ook gingen we langs verzorgingshuizen om daar aan demente bejaarden een aantal dieren te laten zien.Onze twee honden Boyo en Poika, twee bordercollies. Boyo is geboren in febr. 2012 en Poika in dec. 2013. Het zijn super lieve honden die ons ook nog eens goed kunnen helpen als we de schapen naar een ander weilandje moeten brengen.
Onze kleine kudde landgeitjes: vlnr Laura (gehuurde) bok Henk van Otterspoor en Loes.

Omdat er op scholen altijd kinderen zijn die te kampen hebben met allergieën hadden wij samen met school besloten om buiten op het plein een aantal hokken op te bouwen met daarin o.a. kalfjes, geitjes, konijnen enz. enz. Aan ieder hok hangt informatie over het betreffende dier en enkele vragen. Omdat dit een groot succes was hebben wij dat jaar in jaar uit gedaan.

Barnevelder kip / Wolfspin


Omdat ook de gemeente Waalwijk dit een goed initiatief vond wilde onze gemeente ons subsidiëren om meerdere scholen/verzorgingshuizen in de gemeente Waalwijk te bezoeken wat wij graag deden. Het kostte u als school/verzorgingshuis, in de gemeente Waalwijk, dus niets. Helaas heeft ook de recessie bij onze gemeente Waalwijk er flink in gehakt en is het subsidie potje wat deze dagen mogelijk maakte leeg geraakt. Vind u het nog steeds leuk als wij met onze dieren langs komen dan kan dat nog steeds maar zitten er voor u als school wel kosten aan verbonden.
muis en dwegkonijntjes
Heeft u in dit jaar een project omtrent dieren of boerderij dan komen wij graag met onze dieren een keertje langs om dit project b.v. te openen of juist te sluiten, met goed weer bouwen wij buiten onze hokken op en nemen geitjes, poezen, hond, konijnen, spinnen, muizen, een pony, kippen enz. mee. Als het slecht weer is en we niet buiten kunnen staan kunnen we wel komen als het van u ook binnen mag waar we b.v. een speelzaal, extra lokaal of aula kunnen staan maar dan kunnen we de pony en geitjes niet meenemen omdat dat te veel vuil binnen met zich meebrengt, de overige dieren zitten in lekvrije hokken.
ezeltjes Sjors en Iza
Het is ook mogelijk dat u b.v. met één of meerdere klassen langs komt op onze boerderij, dit scheelt in de kosten voor u als school omdat wij dan niet alle hokken mee hoeven te slepen en de kinderen kunnen de dieren in hun natuurlijke omgeving zien. Dit is heel leerzaam voor de kinderen, ze mogen alles vragen en wij leggen veel uit, als u dan toch aangeland bent op de Hogevaart kunt u de kinderen ook laten meegenieten van het prachtige slagenland waarin wij wonen, u hoeft met uw klas maar 1 weg (de Hogevaart) over te steken en u staat midden in het natuurgebied waar wij uw klas rond kunnen leiden door het slagenland.
Ook doen wij mee met het project van de Wijde Biesbosch zuid die leskisten uitgeeft zodat u ook op school in die week al kunt werken aan b.v. "Het slagenland", hierin zit een "menukaart" waar u een hele week mee aan de slag kunt met de kinderen. Vraag naar de mogelijkheden.

Heeft u interesse neem dan contact met ons op zodat we het een en ander kunnen bespreken en een eventuele afspraak kunnen maken.


Kitty
met jongen

In verband met de corona tijdelijk GEEN excursies en kunnen we ook niet langs komen

voor informatie kunt u bellen 0416 - 343633 of Mailen kan ook : conny@debontehoeve.nl.