"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

Ons geitenweitjeDit is ons geitenweitje dat aan de zuidkant pal naast ons huis ligt, vanuit onze woonkamer kijken wij op het weitje wat altijd heel leuk is om te zien, er is altijd wel wat te beleven, of de geitjes zijn aan het spelen, de kip heeft net een ei gelegd en loopt te tokken of de vlaamse reuzen liggen weer heerlijk te zonnen. Tijdens kinderfeestjes mogen de kinderen in het geitenweitje spelen en de geitjes brokjes geven.

Dit zijn de dieren die in onze geitenwei wonen: Allereerst ons eerste geitje: DIEGO

Diego woont al sinds 2006 bij ons en is een lief geitje, beetje afwachtend maar er zit geen kwaad in.

Onze jongste aanwinsten sinds 18 juli 2012 zijn Loes en Laura., 2 prachtige stamboek Nederlandse Landgeitjes, we hebben een oude boerderij en houden erg van antiek en de oudheid we willen onze boerderij graag als de oude tradities runnen en naar ons idee hoort daar de landgeit bij, de landgeit is een oud nederlands geitenras wat bijna uitgestorven is geweest maar nu door gericht te fokken weer goed terug komt. We zijn lid geworden van het stamboek en huren ieder jaar een prachtige stamboek bok zodat we in het voorjaar mooie landgeitjes hopen te krijgen.

Op de foto v.l.n.r.: Henk van Otterspoor (gehuurde bok in 2014), Laura (bruinbont) en Loes(zwartbont)
In 2015 heeft Laura ons 2 prachtige ooi lammetjes gegeven, Olga en Oukje deze mogen ook bij ons blijven en onze kleine landgeitenkudde gaan versterken.Natuurlijk hebben we op onze boerderij ook kippen en een haan, iedere dag een paar lekkere eitjes en 's-morgens geen wekker nodig om op te staan.

Sinds 2011 hebben we ook 2 vlaamse reuzen in ons geitenweitje wonen, ze lopen gewoon los en hebben 1 hol onder hun hok gemaakt verder graven ze (gelukkig) geen andere holen. De grijze heet Wiske en de bruine heet Sidonia vernoemd naar de bekende vlaamse stripfiguren.

In de geitenwei huizen ook nog verschillende "tuimelaars" dit zijn onze duiven die ook soms mooie kleine duifjes groot brengen. Als ze aan het vliegen zijn gaan ze naar een grote hoogte en laten zich dan naar beneden "tuimelen".