Cece

STERMERRIE DAGKAMPIOEN 2020

Nakomelingen van Cece:

 Geall - Maili 

Cece is bij ons op de paardenmelkerij geboren op 19 juni 2018.

Omdat haar moeder, onze allereerste Irish Cob T'Kaya van de bonte hoeve al wat ouder begon te worden hebben we besloten Cece te houden voor onze paardenmelkerij.

De vader van Cece is STER Preferente hengst Jordy van de bonte hoeve.

Jordy's vader is STER preferente hengst Dublin

Cece belooft een prachtige merrie te worden en we kijken erg uit naar haar eerste veulentje. Op de keuring van 2020 werd Cece onze kampioen, we zijn trots op haar en hopen in 2021 haar eerste veulen te mogen begroeten van SD Elite..

Geboorte van Geall: 

Cece ontwikkeld zich al als een mooie merrie en daarom mag ze in de zomer van 2020 samen met Shea bij dikke vriend SD Elite in de weide lopen. Ze wordt gedekt en is uitgerekend op 12 mei 2021. Het wordt haar eerste veulentje dus we houden haar goed in de gaten, haar uier groeit goed, is op 12 mei al lekker op spanning dus nu wachten op de kegels. Maar 12 mei gaat voorbij en geen kegels en ook 13 mei wel vol uier maar geen kegeltjes. Maar dan wordt ik 14 mei om kwart voor 3 's-morgens wakker, kijk naar de camera's waar Cece natuurlijk wel onder staat en zie dat ze ligt te persen. Gauw aankleden en naar de stal dus en om 02:53 uur wordt er een prachtig bruin merrieveulen geboren. Knap gedaan Cece, en dat voor je eerste veulentje. Sofie geeft haar de naam "Geall" wat in het iers: "vrolijk" betekend, echt een toepasselijke naam voor deze schoonheid.

Geall hier 1 dag en 2 jaar oud.

Geboorte van Maili:

Cece blijkt in 2022 niet drachtig te zijn en daarom dekken we ze opnieuw met SD Elite. Ze is uitgeteld op 29 maart 2023. We zetten haar iedere avond op stal zodat we haar via de camera in de gaten kunnen houden. Op woensdag 5 april heeft ze 's-avonds om 9 uur eindelijk mooie kegeltjes. Wie weet morgenavond/nacht wel een veulentje. We houden haar extra goed in de gaten maar Cece denkt; "gas erop", wacht wel even totdat het rustig is in de stal (het is op woensdagavond club dus dan zijn de verzorgmeiden er nog tot later in de avond) en gaat dan ineens liggen en persen. Om kwart voor 11 diezelfde avond wordt er een prachtig bruinbont merrieveulen geboren. Iedereen die die avond geweest was om hun eigen verzorgpony te rijden/verzorgen was verbaasd omdat ze nog zo chill in haar stal stond. Maar als onze groepsapp ontploft met de nieuwe aanwinst weten ze toch zeker dat Cece bevallen is. Manoek geeft haar de naam "Maili", dit betekend: "schoonheid"

Maili hier 2 maandjes oud.