Mayra

STER MERRIE


Nakomelingen van Mayra:

Maud

Mayra bij ons is geboren op 30 augustus 2019. Mayra is een dochter van Caisy en I am Exclusive Sam

We houden haar aan vanwege haar mooie bouw en behang en haar geweldige voorouders op de keuring van 2020 behaalde ze op de leeftijd van net een jaar geweest de prachtige score van 147 punten, een prachtige eerste veulenpremie dus, we zijn trots op haar.

Mayra hier 3 weken oud.


Mayra met haar vaste verzorgster Frouke.

Geboorte van Maud:

Omdat de vader van Mayra onze I am Exclusive Sam is kan ze natuurlijk niet door hem gedekt worden en mag ze de zomer van 2021 lekker samen met Noméh bij SD Elite in de weide lopen. In het begin houdt Mayra niet zo van de mannelijke aandacht maar na een tijdje zwicht ze toch voor al dat mannelijk schoon en begint voor ons het wachten op het eerste veulentje van Mayra. Op 13 juni heeft Mayra een heel klein kegeltje en houden we haar goed in de gaten maar er gebeurd nog niks 's-nachts en 's-morgens gaat ze samen met Noméh (die ook uitgeteld is en op 7 juni al een mini kegeltje had) die ook nog moet bevallen op het weitje achter de rijbak zodat we beide dames goed in de gaten kunnen houden. Dan, op 18 juni 2022 begint de bevalling van Mayra 's-nachts om 04:30 uur. Het is gelukkig een vlotte bevalling en alles verloopt voorspoedig. Mayra krijgt een prachtig bruin merrieveulen. Omdat ze zo mooi is, is ze ook heel snel verkocht (al voordat ze een naam heeft gekregen) en de nieuwe eigenaar wil haar graag "Maud" noemen. Dat is wat ons betreft helemaal ok dus Mayra's mooie meisje gaat de naam "Maud" dragen. Helaas ging het met de gezondheid van de nieuwe eigenaar niet helemaal naar wens en was Maud toch weer niet verkocht. Helemaal niet erg want lieve Maud zal vast wel een lief baasje vinden en ze staat ons niks in de weg.

Maud hier een paar uurtjes en een jaar oud.

In het najaar van 2022 krijgen we van goede vrienden het aanbod om Mayra met een andere jonge hengst te dekken, dat slaan we natuurlijk niet af.  Op 14 september komt San Cler Magnus op de bonte hoeve logeren en we gaan Mayra, Fyona en Rileigh met hem proberen te dekken. Magnus is een super lieve hengst (soms iets té lief zelfs want als de merrie al een klein beetje boos kijkt dekt hij niet meer ook al is ze super hengstig ha ha) en mag lekker in een weitje apart met de drie merries lopen. Nu maar afwachten of ons plannetje werkt.

Op 16 oktober is eindeijk ook Mayra hengstig en wil ze wel gedekt worden door Magnus dus zo gezecht zo gedaan. Op 4 november laten we Mayra scannen en ja hoor, jeeeeeeejjjjj Mayra is drachtig van Magnus. Op naar een mooie baby volgend jaar.

Maar helaas 14 april 2023 op   wordt Mayra toch weer hengstig. Omdat we haar nog melken besluiten we haar niet naar Magnus te brengen (wat wel mocht natuurlijk) maar om haar met onze eigen hengst SD Elite te dekken omdat Maud natuurlijk ook een super leuke merrie is. Nu dus wel wat langer wachten op het nieuwe veulen van Mayra.