Zidane

 

STER PREFERENT 

 

(met Zidane wordt niet meer gedekt)

Zidane is onze superlieve zwarte hengst (gecastreerd op 10-11-2015), geboren op 16 Juni 2004. Zidane is de zoon van NST merrie Sheila van de Heesbeense hoeve (Sheila is staat nu niet meer op de Heesbeense hoeve maar is verkocht en naar Frankrijk gegaan, deze mensen hebben haar de naam Sheila van la Fontaine eux bois gegeven maar op haar papieren blijft ze natuurlijk altijd Sheila van de Heesbeense hoeve omdat ze zo is opgenomen) en goedgekeurde ster irish cob dekhengst Subliem van de Heesbeense hoeve (ook Subliem staat niet meer op de Heesbeense Hoeve maar is verhuist naar Stoeterij The Horse Valley in Roggel). Zidane is prachtig gebouwd en heeft 3 supermooie gangen.

Hij is voor de kar ingespannen en dat doet hij geweldig. Ook wordt er vanaf zomer 2007 op gereden en ook dat vindt hij erg leuk. Dit is tot zomer 2009 gedaan door zijn vaste verzorgster Samantha maar omdat Sam is gaan studeren in Eindhoven en geen tijd meer heeft voor Zidane is het rijden en verzorgen vanaf die tijd overgenomen door Lotte. Wij willen Samantha hartelijk bedanken voor alle tijd en energie die ze in Zidane heeft gestoken. Wij (en Zidane natuurlijk ook) missen haar wel en hopen dan ook haar toch nog eens in vakanties of weekenden te mogen begroeten.

In maart 2006 heeft onze jongen voor het eerst 4 merries gedekt, en dat worden er ieder jaar meer (hij bevrucht goed want ze zijn allemaal drachtig), zijn karakter blijft ondanks het dekken super en we kunnen nog steeds alles met hem doen, GEWELDIG.

Op 8 maart 2008 zijn we met Zidane naar de hengstenkeuring in Schijndel geweest.

Hij is nu goedgekeurd voor de dekdienst met een gemiddelde van een 8,75 , dit is een zeer mooie tweede premie.

In april 2014 is Zidane Preferent geworden doordat nu 3 van zijn nakomelingen een eerste premie hebben gekregen, we zijn wederom super trots op hem.
Zidane vererft mooie kleuren zoals zwart, zwartbont, vos, vosbont, bruin, bruinbont (getest: Agouti: aa, roodfactor: Ee)
Hij is braaf op stal, geen stalgebreken.
PSSM: n/p1
 

In Juli 2016 heeft Zidane zijn eerste premie gekregen met 146,5 punten. Hij blijft nog ieder jaar mooier worden. en in augustus 2017 heeft hij zijn STER predicaat behaald.

Zidane juli 2011 en met zijn vaste verzorgster Lotte

Zidane heeft naast zijn vele mooie nakomelingen ook nog een prachtige goedgekeurde dekhengst voortgebracht namelijk Maxen. Maxen is een zoon van Britt x ZIdane en goedgekeurd voor de dekdienst met een prachtige eerste premie. Maxen heeft bij ons nog 3 nakomelingen gekregen waaronder Neall van de bonte hoeve.

Maxen en zijn zoon Neall (Cailin x Maxen).

Een paar nakomelingen van Zidane zijn: