"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

Aangeboden cobs

Op onze paardenmelkerij hebben wij regelmatig Irish Cobs te koop. Hieronder staan de cobs die direct weg mogen en wij dus niet meer nodig hebben om de merrie's te melken. Doordat bij ons de veulentjes dagelijks meerdere keren in de hand komen zijn ze erg braaf en niet bang. Zo zijn ze niet bang voor tractors en dergelijke en kunnen zowel goed alleen op stal staan als in de groep lopen. Omdat ze op latere leeftijd, vaak 7 tot 10 maanden oud, pas worden gespeend door hun eigen moeder, hebben ze geen verlatings angst en zijn ze goed gesocialiseerd.

Als u bij ons een veulen wilt kopen, is dat mogelijk vanaf het moment dat ze op onze site te koop aangeboden worden (dit is vaak al erg jong). Het is alleen niet mogelijk om hem/haar al als jong veulen naar huis te halen omdat wij het veulen door de moeder laten spenen. Dit is meestal als ze 7 tot 10 maanden oud zijn. Het veulen blijft dan dus bij ons lopen tot de moeder het speent. Dan krijgt u een bericht en spreken we verder af of u het wilt ophalen, laten brengen of tegen pensionkosten nog hier in opfok laat staan zodat hij/zij lekker in de kudde op kan groeien. Dit zal zeker ten goede komen van de opvoeding van uw veulen. Uiteraard bent u vanaf het moment dat u bij ons een veulen heeft gekocht altijd welkom om hem/haar te komen bezoeken (niet op zon- en feestdagen)

Vanaf 2015 móeten alle hengsten die ter keuring worden aangeboden op de hengstenkeuring PSSM1 vrij zijn (PSSM n/n). Wij hebben al onze paarden getest zodat u weet of uw toekomstige hengst naar de keuring mag ja of nee. De uitslagen kunt u bij ons inzien. Ook de merries die te koop zijn, zijn getest.

Als u interresse heeft, of informatie wilt, kunt u contact met ons opnemen via tel: 0416 - 343633. U kunt dan een afspraak maken om uw keuze in het echt te komen bewonderen op Hogevaart 85 in Sprang-Capelle (5161 PM) en ervaren hoe braaf onze paarden zijn.
Mailen kan ook : conny@debontehoeve.nl.

Planning voor 2021

Hieronder vind u de veulens die wij uit de volgende combinaties verwachten in 2021. Kijk op de pagina van de moeder of vader voor eventuele (half)broers en/of (half)zusters van het te verwachten veulen. Heeft u interesse in één van deze combinatie's stuur ons dan gerust een mailtje, wij houden u dan op de hoogte van de (naderende) geboorte van het veulen waar u interesse in heeft.

Maevi


Suus X Sam

Merrieveulen geboren op 27-03-2021

Meavi zal hoogstwaarschijnlijk op "de bonte hoeve" blijven.

Dillon


Donna X SD Elite

Hengstveulen geboren op 22-04-2021


Aiden

Luana X SD Elite

Hengstveulen geboren op 09-05-2021


Mike


Polly X Sam

Hengstveulen geboren op 24-05-2021

Geall


Cece X SD Elite

Merrieveulen geboren op14-05-2021

Yana


Kody X Sam

Merrieveulen geboren 20-7-2021


Egon


Shea X SD Elite

Hengstveulen geboren op 26-05-2021

Evlin


Nainsy X Sam

Merrieveulen geboren op 05-07-2021

Evlin zal hoogstwaarschijnlijk op "De bonte hoeve" blijven


Luke


Teagan X Sam

Hengstveulen geboren 17-7-2021

Morella X SD Elite

Augustus 2021

X

Kelcy X Sam

Oktober 2021

X