"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

Megan

tweede premie VERKOCHT

Dit is Megan van de bonte hoeve, ze is een dochter van Teagan en Zidane, we hebben Megan aangehouden om haar prachtige kleur goede bouw en super karakter.
Megan aug. 2013.

Megan en haar vaste verzorgster Hasse vertrouwen elkaar volkomen, Megan doet dan ook alles voor Hasse, schriktraining is eigenlijk niks aan want Megan heeft zoiets van: "Als Hasse zegt dat het goed is dan doen we het gewoon en hoef ik nergens bang voor te zijn".


In 2011 hebben we Megan voor het eerst gedekt en ze is uitgeteld op 24 augustus 2012, in het begin van augustus gaat haar uier al lekker groeien en als Hasse Megan op 9 augustus lekker aan het borstelen is ziet ze kleine kegeltjes aan haar uier hangen, ze mag weer lekker terug op de wei en als we haar 's-avonds bekijken zijn het al grote kegels geworden. Meestal zetten we de camera pas aan als we zo rond een uur of 10 's-avonds naar bed gaan maar omdat ze in die paar uurtjes al zo veel veranderd was besluit ik om 8 uur om toch maar even in de slaapkamer op de camera te kijken en daar zie ik een Megan die volop ligt te persen dus we snellen naar de stal en helpen Megan om haar kind te krijgen, ze heeft het er best moeilijk mee maar de bevalling verloopt verder voorspoedig. Na de bevalling is ze erg moe maar heeeeeeeeel blij met haar eerste baby. Mooi en knap gedaan hoor meisje. Haar mooie zoon heeft een grappige bles met een hap eruit en een klein wit vlekje boven zijn oog. Hasse heeft de naam Declan voor hem bedacht, dit betekend in het iers "goedheid".
Megan met Declan een kwartiertje oud.
Declan is verkocht naar Rusland waar hij bereden gaat worden en in het tuig komt te staan,
hier een foto op zijn nieuwe adres in Rusland.
In 2014 is Megan uitgeteld op 27 april en aan haar uier is te zien dat ze zich misschien wel aan deze datum zal gaan houden, maar nee 27 april gaat voorbij maar 28 april zien we 's-avonds super kleine kegeltjes, 's-nachts is ze heel rustig en er gebeurt niets. Op 29 april als ze naar buiten gaat heeft ze nog steeds super kleine kegeltjes maar als ze 's-avonds naar binnen gaat heeft ze wel grote kegels, Yes vannacht weer een veulentje, in het begin van de avond is ze nog rustig maar zo tegen een uur of 9 wordt ze toch steeds onrustiger maar ze wil nog niet echt gaan liggen. Tegen half 10 gaat ze dan toch liggen, weer staan, liggen, staan, maar dan blijft ze uiteindelijk toch liggen en we besluiten met z'n allen naar de stal te gaan (Hasse, Helma, Lotte, Mattias, Manoek en Dennis zijn er ook). De pootjes steken er al uit als we in de stal komen en ook de neus ligt goed, gelukkig. Adri gaat Megan helpen en trekt aan de voorbeentjes mee, het neusje komt langzaam verder maar niet zo snel als we gewend zijn, zo hard hoef je nooit te trekken. Ook Conny helpt mee maar we krijgen het veulen echt niet verder dan de ogen, met nog steeds Shirley in ons achterhoofd van vorig jaar beginnen we hem al te knijpen. Nog maar eens voelen, hebben we wel 2 voorpoten: ja, hebben we geen poten teveel: nee, maar waarom komt het veulen niet verder, geen paniek maar wel dierenarts bellen, als we ons verhaal verteld hebben komt ze meteen (in 13 minuten van Udenhout naar Sprang-Capelle, stuur de boete maar naar ons!!) Ook de dierenarts voelt en constateert net als wij dat het veulen goed ligt alleen is Megan wel wat nauw, en nu??? Trekken!!! met beleid en hulp van Adri, Mattias en Dennis wordt op advies van de dierenarts getrokken en weer gestopt, stukje bij beetje wordt het veulen geboren en als het er eenmaal uit is leeft het nog ook, wow wat een spanning even zeg. Als het veulen er is zien zijn slijmvliezen wel wat blauw (toch nog wel wat benauwd gehad) maar gelukkig hersteld dat zichzelf heel snel. De vliezen zijn afgescheurd dus de zwaartekracht voor de nageboorte helpt nu niet meer mee, Megan krijgt dus nog een injectie van de dierenarts zodat de nageboorte ook geboren kan worden en iedereen kan gelukkig weer blij naar huis. We geven de kleine spruit nog gauw zijn eerste paar slokken biest en al gauw kan hij al staan ook.
Wat een bevalling, maar gelukkig wel één met een goede afloop!! Hasse heeft hem de naam "Callaghan" gegeven wat in het iers "strijd" betekend, het was voor hem een hele strijd om ter wereld te komen.
Megan met haar kindje een half uurtje oud.

In 2015 is Megan uitgeteld op 14 april, haar uier groeit wel en ze is lekker dik maar bevallen doet ze toch nog niet, op 21 april zien we om ongeveer half 4 's-middags dat ze super kleine kegeltjes heeft, als dat dus net als vorig jaar gaat zou het kunnen dat ze morgen gaat bevallen, super, er komt schot in. Als we ze echter om 5 uur op stal zetten zijn de kegeltjes al een stukje groter en als Hasse komt zijn ze al heel groot en het uier schiet ineens helemaal vol. Er komen vanavond mensen kijken voor een merrie en meestal als er nog drukte is in de stal wachten de merries met bevallen. De mensen komen en Hasse en Lotte willen de merries die de mensen willen zien wel even voor rijden. Omdat een bevalling natuurlijk altijd leuk is om te zien komen er nog meer verzorgdames om het hoekje, zo ook Helma die ziet dat Megan al is gaan liggen, ook Hasse gaat kijken en Megan staat weer en gaat weer liggen, O je, dit is dus serieus met bezoek en al. De merries zijn al opgezadeld en al als Megan echt doorzet en nu echt gaat bevallen, hop, zadels eraf en gauw naar de stal van Megan. Nog een keer staan en liggen en dan even helpen, gelukkig gaat het deze keer beter dan de vorige keer en wordt er al snel een prachtig hengstveulen geboren. Super gedaan Megan, mooie tijd ook, ook de mensen die eigenlijk voor een merrie kwamen kijken vonden dit natuurlijk prachtig om gezien te hebben. Na de bevalling en de kraamvisite toch nog even de merries voor gereden zodat ons bezoek ook niet voor niets is gekomen. Als we weer naar binnen gaan is ook de nageboorte er al en meneertje huppelt al vrolijk door de stal. Hasse heeft hem de naam "Finley" gegeven, dit betekend in het iers eerlijk want dit is eerlijk waar weer een prachtig kereltje.
Megan met haar zoon een uurtje oud.