"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

Aangeboden cobs

Op onze paardenmelkerij hebben wij regelmatig Irish cobs te koop. Hieronder staan de cobs die op dit moment bij ons te koop zijn. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt dus de Irish cob waar nog geen "verkocht" bij staat is nog te koop. Doordat bij ons de veulentjes dagelijks meerdere keren in de hand komen zijn ze erg braaf en niet bang. Zo zijn ze niet bang voor tractors en dergelijke en kunnen zowel goed alleen op stal staan als in de groep lopen. Omdat ze op latere leeftijd, vaak 7 tot 10 maanden oud, pas worden gespeend door hun eigen moeder, hebben ze geen verlatings angst en zijn ze goed gesocialiseerd. De veulens kunnen vanaf jonge leeftijd al gereserveerd worden maar ze mogen pas bij ons weg als ze door hun eigen moeder gespeend zijn.


Als je interesse hebt, of informatie wilt, kan je contact met ons opnemen via tel: 0416 - 343633. Je kunt dan een afspraak maken om je keuze in het echt te komen bewonderen op Hogevaart 85 in Sprang-Capelle (5161 PM) en ervaren hoe braaf onze paarden zijn.
Mailen kan ook : conny@debontehoeve.nl.

Aiden, zoon van Luana en SD Elite (Ruin)

1ste veulenpremie

Aiden is een mooi schimmel zwart bont ruintje. Hij is geboren op 9 mei 2021. Zijn vader is onze eerste premie hengst SD Elite (vaders vader is SD The Don) en zijn moeder is onze eerste premie STER merrie Luana van de bonte hoeve. Aiden is ingeschreven in het ICS stamboek HB1. Hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.48 m uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).

Luke, zoon van Teagan en SD Elite (ruin)

2de veulenpremie

Luke is een zwart schimmelbont ruintje. Hij is geboren op 17 juli 2021. Zijn vader is onze eerste premie hengst SD Elite (vaders vader is SD The Don) en zijn moeder is onze eerste premie STER merrie Teagan. Luke is ingeschreven in het ICS stamboek HB1. Hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.45m uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).

Hickey, zoon van Dolly en Sam

Hickey is een vosbont hengstje. Hij is geboren op 24 maart 2022. Zijn vader is eerste premie STERhengst I am Exclusive Sam en zijn moeder is eerste premie merrie Dolly. Hickey is ingeschreven in het ICS stamboek HB1. Hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.46 m uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).

Fiadh, dochter van Caisy en I am Exclusive Sam

Fiadh is een mooi zwartbont merrietje met een mooie volle zwarte staart. Ze is geboren op 5 april 2022. Haar vader is onze STER hengst I am Exclusive Sam (vaders vader is eerste premie STER preferente hengst Jordy van de bonte hoeve) en haar moeder is onze eerste premie STER merrie Caisy van de bonte hoeve (moeders vader is eerste premie preferente hengst Zidane van de bonte hoeve) . Fiadh is ingeschreven in het ICS stamboek HB1. Ze is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.50 m uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).


Aoife, dochter van Luana en I am Exclusive Sam

Aoife is een mooi bruinbont merrietje. Ze is geboren op 19 mei 2022. Haar vader is onze eerste premie STERhengst I am Exclusice Sam (vaders vader is Sterhengst Jordy van de bonte hoeve) en haar moeder is onze eerste premie STER merrie Luana van de bonte hoeve. Aoife is ingeschreven in het ICS stamboek HB1. Ze is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.50 m uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).


Kay, zoon van Teagan en SD Elite

Kay is een bruinbont hengstje. Hij is geboren op 28 juni 2022. Zijn vader is onze eerste premie hengst SD Elite (vaders vader is SD The Don) en zijn moeder is onze eerste premie STER merrie Teagan. Kay is ingeschreven in het ICS stamboek HB1. Hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.45m uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).

Kay met papa SD Elite

Finley, zoon van Noméh en SD Elite

Finley is een zwartbont hengstje. Hij is geboren op 2 juli 2022. Zijn vader is onze eerste premie hengst SD Elite (vaders vader is SD The Don) en zijn moeder is onze tweede premie merrie Noméh. Finley is ingeschreven in het ICS stamboek HB1. Hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.45m uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).


James, zoon van Kelcy en I am Exclusive Sam

James is een mooi zwartbont hengstje. Hij is geboren op 18 augustus 2022. Zijn vader is onze STER hengst I am Exclusive Sam (vaders vader is eerste premie STER preferente hengst Jordy van de bonte hoeve) en zijn moeder is onze eerste premie STER merrie Kelcy van de bonte hoeve (moeders vader is eerste premie preferente hengst Hilko van de bonte hoeve) . James is ingeschreven in het ICS stamboek HB1. Hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.53 m uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).


Melvin, zoon van Orla en SD Elite

TWEE BLAUWE OGEN

Melvin is een mooi zwartschimmelbont hengstje. Hij is geboren op 26 september 2022. Zijn vader is onze eerste premie hengst SD Elite (vaders vader is SD the Don) en zijn moeder is onze eerste premie STER merrie Orla van de bonte hoeve (moeders vader is eerste premie preferente hengst Mickey Boy van de bonte Laarhoeve) . Melvin heeft TWEE prachtige BLAUWE ogen en is ingeschreven in het ICS stamboek HB1. Hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.49 m uitkomen .