"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

Aangeboden cobs

Op onze paardenmelkerij hebben wij regelmatig irish cobs te koop. Hieronder staan de cobs die direct weg mogen en wij dus niet meer nodig hebben om de merrie's te melken. Doordat bij ons de veulentjes dagelijks meerdere keren in de hand komen zijn ze erg braaf en niet bang, zo zijn ze niet bang voor tractors en dergelijke en kunnen zowel goed alleen op stal staan als in de groep lopen. Omdat ze op latere leeftijd, vaak 7 tot 10 maanden oud, pas worden gespeend door hun eigen moeder, hebben ze geen verlatings angst en zijn ze goed gesocialiseerd.

Vanaf 2015 móeten alle hengsten die ter keuring worden aangeboden op de hengstenkeuring PSSM1 vrij zijn (PSSM n/n), wij hebben al onze paarden getest zodat u weet of uw toekomstige hengst naar de keuring mag ja of nee. De uitslagen kunt u bij ons inzien. (ook de merries die te koop zijn zijn getest)

Als u interresse heeft, of informatie wilt, kunt u contact met ons opnemen via tel: 0416 - 343633. U kunt dan een afspraak maken om uw keuze in het echt te komen bewonderen op Hogevaart 85 in Sprang-Capelle (5161 PM) en ervaren hoe braaf onze paarden zijn.
Mailen kan ook : conny@debontehoeve.nl.

Bryana, dochter van Britt en Jordy

1ste premie

Bryana is een lief (50%kans op homozygoot) zwartbont merrietje. Ze is geboren op 8 april 2017. Haar vader is onze eerste premie STER PREFERENTE hengst Jordy v/d bonte hoeve (vaders vader: Dublin). Haar moeder is eerste premie STER PREFERENTE merrie Britt van de bonte hoeve. Ze is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.54 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij n/n


Nessa, dochter van T'Kaya en Jordy


1ste premie

Nessa is een lief zwart merrietje. Ze is geboren op 26 juni 2017. Haar vader is eerste premie STER preferente hengst Jordy van de bonte hoeve (vaders vader is STER Preferente hengst Dublin). Haar moeder is eerste premie STER merrie T'Kaya van de bonte hoeve, Nessa is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, ze is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.40 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij

Kye (ruin), zoon van Polly en Maxen

"Lucky ears", 2 blauwe ogen en een zwarte staart.

Kye is een mooie zwartbonte ruin. Hij is geboren op 18 april 2018. Zijn vader is eerste premie hengst Maxen van de bonte hoeve en zijn moeder is eerste premie STER merrie Polly van de bonte hoeve. Kye is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.50 uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).

Neall, zoon van Cailin en Maxen

VERKOCHT

1ste Premie

Neall is een super lier voskleurig hengstje. Hij is geboren op 28 april 2018. Zijn vader is onze eerste premie hengst Maxen van de bonte hoeve. (vaders vader is eerste premie STER preferente hengst Zidane) Zijn moeder is eerste premie merrie Cailin van de bonte hoeve (moeders vader is Ster Preferente hengst Maestro), Neall is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.55 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij (n/n).

Chloe, dochter van Teagan en Angus

Chloe is een lief zwartbont merrietje met een zwarte staart en twee zwarte oortjes. Chloe is geboren op 6 mei 2018. Haar vader is silver dapple hengst Angus van de bonte hoeve die nu in duitsland staat. Haar moeder is eerste premie STER merrie Teagan, Chloe is ingeschreven in het ICS stamboek, zij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Zij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.53 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij (n/n)

Keagan (ruin), zoon van Orla en Jordy

twee blauwe ogen

1ste veulenpremie

Keagan is een lieve zwartbonte ruin. Keagan is geboren op 25 juli 2018 Zijn vader is onze STER PREFERENTE hengst Jordy van de bonte hoeve (vaders vader is eerste premie STER Preferente hengst Dublin). Zijn moeder is eerste premie STER merrie Orla van de bonte hoeve, Keagan is ingeschreven in het ICS stamboek HB1 , hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.46 uitkomen (geschat) PSSM1: n/P1 (drager)

Neala, dochter van Luana en Hilko

1ste veulenpremie

Neala is een lief zwartbont merrietje. Neala is geboren op 15 augustus 2018. Haar vader is onze eerste premie hengst Hilko v/d bonte hoeve. Haar moeder is eerste premie STER merrie Luana van de bonte hoeve, Neala is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, ze is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.48 uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).

Lily, dochter van Britt en Hilko

VERKOCHT

1ste veulenpremie

Lily is een lief (50%kans op homozygoot) zwartbont merrietje. Ze is geboren op 18 september 2018. Haar vader is onze eerste premie PREFERENTE hengst Hilko v/d bonte hoeve. Haar moeder is eerste premie STER PREFERENTE merrie Britt van de bonte hoeve. Ze is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.54 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij n/n


Noméh, dochter van Kody en Hilko

VERKOCHT

1ste veulenpremie

Noméh is een lief zwartbont merrietje. Ze is geboren op 29 september 2018. Haar vader is onze eerste premie preferente hengst Hilko van de bonte hoeve. Haar moeder is eerste premie STERMERRIE Kody van de bonte hoeve (moeders vader is eerste premie STER Preferente hengst Zidane van de bonte hoeve), Noméh is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, ze is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.48 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij (n/n)


Ryon, zoon van Donna en Hilko

1ste veulenpremie

Ryon is een lief zwartbont hengstje. Ryon is geboren op 02 februari 2019 Zijn vader is onze PREFERENTE hengst Hilko van de bonte hoeve. Zijn moeder is tweede premie merrie Donna van de bonte hoeve, Ryon is ingeschreven in het ICS stamboek HB1 , hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.52 uitkomen (geschat) PSSM1: n/n, vrij)


Saoirse, dochter van Kyra en Hilko

1ste veulenpremie

Saoirse is een lief zwartbont merrietje. Ze is geboren op 28 maart 2019. Haar vader is onze eerste premie preferente hengst Hilko van de bonte hoeve. Haar moeder is eerste premie PREFERENTE STERMERRIE Kyra van de bonte hoeve. Saoirse is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, ze is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.54 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij (n/n)


Raigain, zoon van Suus en I am Exclusive Sam

1ste veulenpremie

Raigain is een lief bruinbont hengstje. Raigain is geboren op 18 mei 2019 Zijn vader is onze STER hengst I am Exclusive Sam. Zijn moeder is eerste premie STERmerrie Suus van de Lijntse bossen, Raigain is ingeschreven in het ICS stamboek HB1 , hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.55 uitkomen (geschat) PSSM1: n/n, vrij)


Mayra, dochter van Caisy en I am Exclusive Sam

Mayra is een lief voskleurig merrietje. Ze is geboren op 31 augustus 2019. Haar vader is onze eerste premie STER hengst I am Exclusive Sam (vaders vader is eerste premie STER PREFERENTE hengst Jordy van de bonte hoeve). Haar moeder is eerste premie STERMERRIE Caisy van de bonte hoeve (moeders moeder eerste premie STER PREFERENTE merrie Britt van de bonte hoeve en moeders vader is eerste premie STER PREFERENTE hengst Zidane van de bonte hoeve). Mayra is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, ze is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.50 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij (n/n)