"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

Aangeboden cobs

Op onze paardenmelkerij hebben wij regelmatig irish cobs te koop. Hieronder staan de cobs die direct weg mogen en wij dus niet meer nodig hebben om de merrie's te melken. Doordat bij ons de veulentjes dagelijks meerdere keren in de hand komen zijn ze erg braaf en niet bang, zo zijn ze niet bang voor tractors en dergelijke en kunnen zowel goed alleen op stal staan als in de groep lopen. Omdat ze op latere leeftijd, vaak 7 tot 10 maanden oud, pas worden gespeend door hun eigen moeder, hebben ze geen verlatings angst en zijn ze goed gesocialiseerd.

Vanaf 2015 móeten alle hengsten die ter keuring worden aangeboden op de hengstenkeuring PSSM1 vrij zijn (PSSM n/n), wij hebben al onze paarden getest zodat u weet of uw toekomstige hengst naar de keuring mag ja of nee. De uitslagen kunt u bij ons inzien. (ook de merries die te koop zijn zijn getest)

Als u interresse heeft, of informatie wilt, kunt u contact met ons opnemen via tel: 0416 - 343633. U kunt dan een afspraak maken om uw keuze in het echt te komen bewonderen op Hogevaart 85 in Sprang-Capelle (5161 PM) en ervaren hoe braaf onze paarden zijn.
Mailen kan ook : conny@debontehoeve.nl.

Blainey (ruin), zoon van Orla en Zidane

VERKOCHT

1ste veulenpremie

Blainey is een lieve heterozygoot zwartbonte ruin met 2 BLAUWE OGEN.Blainey is geboren op 3 mei 2014. Zijn vader is onze eerste premie STER preferente hengst Zidane v/d bonte hoeve (vaders vader: sterhengst Subliem), Zijn moeder is eerste premie STER merrie Orla van de bonte hoeve. Blainey is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.55 mtr. uitkomen (geschat) PSSM1: drager (n/P1)

Morella, dochter van Rowena en Hilko

2de veulenpremie

Morella is een lief zwartbont heterozygoot merrietje. Morella is geboren op 20 april 2015. Haar vader is onze eerste premie PREFERENTE hengst Hilko van de bonte hoeve. Haar moeder is tweede premie merrie Rowena van de bonte hoeve, Morella is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, zij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Zij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.55 mtr. uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).

Vanaf 3 jaar oud zijn we Morella gaan longeren en later ook met hoofdstel en zadel, Morella doet het super goed en vindt het leuk om te doen. Zie hiernaast een filmpje van de tweede keer dat er los in de rijbak op gereden wordt.

Coren (ruin), zoon van Shannagh en Jordy

VERKOCHT

2de veulenpremie

Coran is een lieve zwartbonte ruin met 2 MOOIE BLAUWE OGEN. Coran is geboren op 27 juni 2015. Zijn vader is PREFERENTE eerste premie STER hengst Jordy van de bonte hoeve(vaders vader is Ster Preferente hengst Dublin). Zijn moeder is tweede premie merrie Shannagh van het Prinssenhof, Coran is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.48 uitkomen (geschat) PSSM1: n/P1 (drager).Dev, zoon van T'Kaya en Jordy

VERKOCHT

1ste veulenpremie

Dev is een lief zwart hengstje. Dev is geboren op 23 juni 2016. Zijn vader is eerste premie STER hengst Jordy van de bonte hoeve (vaders vader is STER Preferente hengst Dublin). Zijn moeder is eerste premie STER merrie T'Kaya van de bonte hoeve, Dev is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.46 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij (n/n)

Cooney (ruin), zoon van Kyra en Hilko

2de veulenpremie

VERKOCHT

Cooney is een lieve heterozygoot zwartbonte ruin. Cooney is geboren op 28 februari 2017. Zijn vader is onze eerste premie PREFERENTE hengst Hilko van de bonte hoeve. Zijn moeder is eerste premie STER merrie Kyra van de bonte hoeve, Cooney is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.58 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij (n/n).

Moran (ruin), zoon van Luana en Jordy

VERKOCHT

1ste veulenpremie

Moran is een lieve vosbonte ruin. Moran is geboren op 6 april 2017. Zijn vader is onze STER preferente hengst Jordy v/d bonte hoeve (vaders vader: ster preferente hengst Dublin). Zijn moeder is eerste premie STER merrie Luana van de bonte hoeve, Moran is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.55 uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).

Bryana, dochter van Britt en Jordy

1ste veulenpremie

Bryana is een lief (50%kans op homozygoot) zwartbont merrietje. Ze is geboren op 8 april 2017. Haar vader is onze eerste premie STER PREFERENTE hengst Jordy v/d bonte hoeve (vaders vader: Dublin). Haar moeder is eerste premie STER PREFERENTE merrie Britt van de bonte hoeve. Ze is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.54 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij n/n


Nessa, dochter van T'Kaya en Jordy

1ste veulenpremie

Nessa is een lief zwart merrietje. Ze is geboren op 26 juni 2017. Haar vader is eerste premie STER preferente hengst Jordy van de bonte hoeve (vaders vader is STER Preferente hengst Dublin). Haar moeder is eerste premie STER merrie T'Kaya van de bonte hoeve, Nessa is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, ze is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.40 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij

Kye, zoon van Polly en Maxen

"Lucky ears", 2 blauwe ogen en een zwarte staart.

Kye is een mooi zwartbont hengstje. Hij is geboren op 18 april 2018. Zijn vader is eerste premie hengst Maxen van de bonte hoeve en zijn moeder is eerste premie merrie Polly van de bonte hoeve. Kye is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.50 uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).

Neall, zoon van Cailin en Maxen

VERKOCHT

Neall is een super lier voskleurig hengstje. Hij is geboren op 28 april 2018. Zijn vader is onze eerste premie hengst Maxen van de bonte hoeve. (vaders vader is eerste premie STER preferente hengst Zidane) Zijn moeder is eerste premie merrie Cailin van de bonte hoeve (moeders vader is Ster Preferente hengst Maestro), Neall is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.55 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij (n/n).

Chloe, dochter van Teagan en Angus

Chloe is een lief zwartbont merrietje met een zwarte staart en twee zwarte oortjes. Chloe is geboren op 6 mei 2018. Haar vader is silver dapple hengst Angus van de bonte hoeve die nu in duitsland staat. Haar moeder is eerste premie STER merrie Teagan, Chloe is ingeschreven in het ICS stamboek, zij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Zij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.53 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij (n/n)


Meara, dochter van Caisy en Hilko

VERKOCHT

Meara is een lief (50% kans op homozygoot) zwartbont merrietje. Ze is geboren op 17 juli 2018. Haar vader is onze eerste premie PREFERENTE hengst Hilko v/d bonte hoeve. Haar moeder is eerste premie STER merrie Caisy van de bonte hoeve (moeders moeder is eerste premie STER PREFERENTE merrie Britt van de bonte hoeve). Ze is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.48 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij n/n


Keagan, zoon van Orla en Jordy

twee blauwe ogen

Keagan is een lief zwartbont hengstje. Keagan is geboren op 25 juli 2018 Zijn vader is onze STER PREFERENTE hengst Jordy van de bonte hoeve (vaders vader is Dublin). Zijn moeder is eerste premie STER merrie Orla van de bonte hoeve, Keagan is ingeschreven in het ICS stamboek HB1 , hij is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al zijn inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Hij loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Zijn schofthoogte zal ongeveer op de 1.46 uitkomen (geschat) PSSM1: n/P1 (drager)


Neala, dochter van Luana en Hilko

Neala is een lief zwartbont merrietje. Neala is geboren op 15 augustus 2018. Haar vader is onze STER hengst Hilko v/d bonte hoeve. Haar moeder is eerste premie STER merrie Luana van de bonte hoeve, Neala is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, ze is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.48 uitkomen (geschat) PSSM1: n/n (vrij).


Lily, dochter van Britt en Hilko

VERKOCHT

Lily is een lief (50%kans op homozygoot) zwartbont merrietje. Ze is geboren op 18 september 2018. Haar vader is onze eerste premie PREFERENTE hengst Hilko v/d bonte hoeve. Haar moeder is eerste premie STER PREFERENTE merrie Britt van de bonte hoeve. Ze is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.54 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij n/n


Noméh, dochter van Kody en Hilko

Noméh is een lief zwartbont merrietje. Ze is geboren op 29 september 2018. Haar vader is onze eerste premie preferente hengst Hilko van de bonte hoeve. Haar moeder is eerste premie STERMERRIE Kody van de bonte hoeve (moeders vader is eerste premie STER Preferente hengst Zidane van de bonte hoeve), Noméh is ingeschreven in het ICS stamboek HB1, ze is gechipt, heeft een paspoort, is regelmatig bekapt, heeft al haar inentingen gehad en is regelmatig ontwormd. Ze loopt keurig mee aan het halster en kan goed met andere paarden omgaan in de weide, ook op stal is geen enkel probleem. Haar schofthoogte zal ongeveer op de 1.48 uitkomen (geschat) PSSM1: vrij (n/n)