"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

SD Elite


1ste premie hengst


Dit is SD Elite, onze droom is in 2019 werkelijkheid geworden om een hengst te kunnen kopen bij de welbekende (in de Irish Cob wereld dan) SD farm van de familie Down in Engeland. Voordat we naar Engeland vertrokken kregen we bergen met foto's van hengsten die ze te koop hadden en omdat we daaruit geen keuze konden maken besloten we om ze maar in het echt te gaan bewonderen. Een afspraak gemaakt en afgereist naar Engeland. We mochten daar hun hengsten bekijken en o wat zijn ze daar mooi. Toen we uiteindelijk in een kudde jonge hengsten kwamen bij hun farm kwam daar SD Elite op me afgelopen met zijn mooie zacht blik in zijn ogen en we raakten meteen verliefd, bij de vraag of die te koop was kregen we helaas het antwoord dat hij naar Amerika zou gaan, wat jammer, maar......... deze mensen kwamen hun afspraak niet na (gelukkig ha ha) en zodoende kregen we toch de kans om SD Elite naar nederland te laten verhuizen. Eerst nog even een gezondheidscheck en nadat ook dat allemaal in orde was kon hij naar ons toe komen.


De voorouders van SD Elite gaan via zijn vader The Don terug naar vaders vaderlijn SD Wooly Mammoth en vaders moederlijn naar SD Jim en Bob the Blagdon en the Sweeper Mare.

SD Elite heeft een super zacht karakter en is nergens van onder de indruk. Hij is heterosygoot schimmelbont (genetische code: Gg-aa-EE-nT-nW20, Zelfs met hengstige merries om hem heen loopt hij super braaf mee. Echt een topper.

SD Elite is PSSM1 n/n (vrij) en zijn schofthoogte is nu 1.38 mtr.

In 2020 heeft SD Elite zijn eerste merries gedekt dus we hopen in 2021 op een paar mooie nakomelingen van hem.ENKELE NAKOMELINGEN VAN SD ELITE: