"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

Cece

1ste premie STERMERRIE DAGKAMPIOEN 2020

Cece is bij ons op de paardenmelkerij geboren op 19 juni 2018.

Omdat haar moeder, onze allereerste Irish cob STER merrie T'Kaya van de bonte hoeve al wat ouder begon te worden hebben we besloten Cece te houden voor onze paardenmelkerij.

De vader van Cece is eerste premie STER Preferente hengst

Jordy van de bonte hoeve (vaders vader is Dublin)
Cece belooft een prachtige merrie te worden en we kijken erg uit naar haar eerste veulentje. Op de keuring van 2020 werd Cece onze kampioen, we zijn trots op haar en hopen volgend jaar een mooi veulen van haar te krijgen van SD Elite.

Cece ontwikkeld zich al als een mooie merrie en daarom mag ze in de zomer van 2020 samen met Shea bij dikke vriend SD Elite in de weide lopen. Ze wordt gedekt en is uitgerekend op 12 mei 2021. Het wordt haar eerste veulentje dus we houden haar goed in de gaten, haar uier groeit goed, is op 12 mei al lekker op spanning dus nu wachten op de kegels. Maar 12 mei gaat voorbij en geen kegels en ook 13 mei wel vol uier maar geen kegeltjes. Maar dan wordt ik 14 mei om kwart voor 3 's-morgens wakker, kijk naar de camera's waar Cece natuurlijk wel onder staat en zie dat ze ligt te persen. Gauw aankleden en naar de stal dus en om 02:53 uur wordt er een prachtig bruin merrieveulen geboren. Knap gedaan Cece, en dat voor je eerste veulentje. Sofie geeft haar de naam "Geall" wat in het iers: "vrolijk" betekend, echt een toepasselijke naam voor deze schoonheid.

Geall hier 1 dag oud.