"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

Kelcy

Eerste premie    STERMERRIE

Dit is Kelcy, dochter van Donna en Hilko. Kelcy is een prachtige silver bruine bonte merrie die super lief is van karakter, we hebben besloten haar aan te houden omdat ze zo mooi van kleur en bouw is en we hadden op Naincy na nog geen nakomelingen van Hilko aangehouden, ze mag onze kudde van fokmerries gaan versterken en we hopen in de toekomst nog heel veel plezier van haar te mogen hebben.

We hebben Kelcy in 2016 gedekt met Jordy en we hopen op een mooi veulen in 2017.

Kelcy was uitgerekend op 23 maart 2017 en ze begint mooi op tijd met het vullen van haar uier. Netjes één dag later bevalt ze van een mooie voskleurige zoon. Helma geeft hem de naam Royan, dit betekend in het iers "roodharig"

Royan een paar daagjes oud.

In 2018 is uitgeteld op 8 maart, haar uier groeit wel maar verder nog niks spannend, dan op 14 maart heeft ze inie minie kegeltjes maar 's-nachts gebeurt er verder niets maar 15 maart komt ze naar buiten met grote kegels, we zetten haar lekker in de rijbak met moeder Donna en haar kind Shea zodat ze daar lekker rustig ook kan liggen wat ze dan ook doet, 's-middags komt een kennis van ons naar Shea en Caleb kijken als ze weer in de rijbak ligt maar ze ligt gewoon lekker en gaat nog niet bevallen. Ook 's-avonds lijkt alles eers erg rustig, het enige verschil met andere nachten is dat ze nu niet gaat liggen wat ze de voorgaande nachten steeds wel deed. Dan om half elf gaat ze toch liggen en om kwart voor 11 wordt er een prachtig silver bruin bont hengstveulen geboren, wat een knapperd zeg. Helma geeft hem de naam Ryen wat in het iers "koninklijk" betekend.

Ryen hier 10 uurtjes jong.