"De bonte hoeve"

Zorgboerderij / Paardenmelkerij

Kelcy

1ste premie    STERMERRIE

Dit is Kelcy, dochter van Donna en Hilko. Kelcy is een prachtige silver bruine bonte merrie die super lief is van karakter, we hebben besloten haar aan te houden omdat ze zo mooi van kleur en bouw is en we hadden op Naincy na nog geen nakomelingen van Hilko aangehouden, ze mag onze kudde van fokmerries gaan versterken en we hopen in de toekomst nog heel veel plezier van haar te mogen hebben.

Kelcy met haar vaste verzorgster Helma.

We hebben Kelcy in 2016 gedekt met Jordy en we hopen op een mooi veulen in 2017.

Kelcy was uitgerekend op 23 maart 2017 en ze begint mooi op tijd met het vullen van haar uier. Netjes één dag later bevalt ze van een mooie voskleurige zoon. Helma geeft hem de naam Royan, dit betekend in het iers "roodharig"

Royan een paar daagjes oud.

In 2018 is uitgeteld op 8 maart, haar uier groeit wel maar verder nog niks spannend, dan op 14 maart heeft ze inie minie kegeltjes maar 's-nachts gebeurt er verder niets maar 15 maart komt ze naar buiten met grote kegels, we zetten haar lekker in de rijbak met moeder Donna en haar kind Shea zodat ze daar lekker rustig ook kan liggen wat ze dan ook doet, 's-middags komt een kennis van ons naar Shea en Caleb kijken als ze weer in de rijbak ligt maar ze ligt gewoon lekker en gaat nog niet bevallen. Ook 's-avonds lijkt alles eers erg rustig, het enige verschil met andere nachten is dat ze nu niet gaat liggen wat ze de voorgaande nachten steeds wel deed. Dan om half elf gaat ze toch liggen en om kwart voor 11 wordt er een prachtig silver bruin bont hengstveulen geboren, wat een knapperd zeg. Helma geeft hem de naam Ryen wat in het iers "koninklijk" betekend.

Ryen hier 10 uurtjes jong.

In 2018 heeft Kelcy net als Rosie en Teagan lekker het hele najaar en winter bij Sam in de wei mogen lopen en hebben we niet een echte datum van dekken. Dat ze drachtig is is wel duidelijk met haar dikke buik en ook haar uier groeit goed. Begin november zien we af en toe bloedverlies bij Kelcy en als dat steeds wat meer wordt zijn we toch bezorgd dat er iets mis is en schakelen de dierenarts in. Kelcy wordt grondig onderzocht door de dierenarts maar kan niks geks vinden, het veulen doet het goed, is levendig en op de echo kan je zijn hoofd, oogje heel duidelijk zien, zo mooi. Het bloed komt hoogst waarschijnlijk niet vanuit de baarmoeder maar wellicht van de binnenkant vulva. Toch houden we ze natuurlijk goed in de gaten en uiteindelijk wordt er op 11 november een prachtig groot voskleurig hengstje geboren. Super mooi en gelukkig is alles helemaal goed met moeder en kind, we houden haar nog een paar dagen goed in de gaten of het bloedverlies niet terug komt maar alles verloopt gelukkig goed. Helma geeft hem de naam Kyan wat in het iers "kleine koning" betekend, klein is hij zeker niet maar hij is wel een echte koning!!!

Kyan samen met moeders een paar weekjes oud.

In 2020 is Kelcy uitgerekend op 27 oktober maar voor die tijd groeit haar uier al goed. We zetten haar dus alvast binnen onder de camera en houden haar goed in de gaten. Het uier wordt steeds strakker maar nog geen kegels. Omdat ze toch nog niet is uitgerekend gaan we op een mooie vrijdag op 23 oktober een dagje naar het strand, er komen veel verzorgdames langs vandaag want het is herfstvakantie. We wandelen heerlijk langs het strand in de zon als we een apje binnen krijgen dat Kelcy kegels heeft, natuurlijk, altijd als we even weg zijn, maar goed overdag bevallen ze niet zo vaak en we zijn voor het donker wordt toch weer thuis. Overdag houden de verzorgdames haar goed in de gaten en om 5 uur is ook Marco weer thuis, die zet de camera vast aan en ziet dat Kelcy ook wat onrustig is en dat er nu ook af en toe een druppeltje melk uit haar uier komt. We kunnen haar nu gelukkig ook zelf in de gaten houden via de camera en ons mobiel dus onderweg naar huis ook maar even gekeken maar dan staat ze rustig te eten. Thuis gekomen nog geen verandering dus nemen wij Marco's taak over om Kelcy in de gaten te houden. Om kwart over 10 gaat ze eindelijk liggen, weer staan en weer liggen en is de bevalling begonnen. Om half 11 wordt er weer een prachtige voskleurige hengst geboren, bijna hetzelfde als mooie Kyan. Hij krijgt de naam "Devren" wat in het iers "moedige reiziger" betekend.

Devren, net geboren en twee dagen oud